7.5.12

OMBRES (La Magrana, 1994), ressenya de Roser Padrós


La Roser Padrós ha tingut l'amabilitat de fer-me arribar un número de la revista eRRANTES (publicada per l'associació AITADEC), avui malauradament desapareguda, de l'any 1995, on va escriure una ressenya de la meva novel·la OMBRES, avui també malauradament descatalogada, tot i que n'estic molt satisfeta i va tenir bones crítiques.

A la mateixa revista hi ha una ressenya llarga sobre el llibre d'Anna Vila Vacances al Zuric i d'altres sobre llibres publicats en aquell moment com ara Nuevo tiempo mexicano, de Carlos Fuentes, Filetes de Lenguado, de Gerald Durrell o La soledad de las parejas, de Dorothy Parker.

Gràcies, Roser, m'ha fet molta il·lusió fer ressuscitar, ni que sigui de forma temporal, aquest llibre!!!

OMBRES
Júlia Costa
Editorial La Magrana, 1994

Júlia Costa ha estat finalista del premi Sant Jordi.és escriptora i també col·labora en revistes sobre el tema de l'ensenyament.

La seva novel·la fa revifar els records enterrats en la memòria de tots els components d'una família de l'àmbit rural.

La mort de l'Hortènsia, la filla gran de la família, els reuneix a la casa pairal. L'esdeveniment remou els records i fa a cada personatge, des del seu punt de vista, reviure el passat comú. Tot gira al voltant de la gran personalitat de la germana morta dels Codina.

Són les Ombres les que omplen l'escenari de tota l'obra, plena de rancúnies i frustracions, tot explicat en un llenguatge senzill però molt ric que fa retrobar les converses perdudes al llarg del temps i que s'acaben, en la novel·la, el dia de l'enterrament.


                                       Roser Padrós