3.8.20

OBJECTIUSOBJECTIUSViure el present, tan breu i fràgil,
sentir el passat com un pes mort,
veure el futur sense miratges
i ser el que s’és i fer el que es pot.

Estimar sense floritures,
llegir novel·les d’un temps vell
sentir que tot és res i passa,
que tothom cau de l’escambell.

Fer relatives les misèries
els goigs, la joia, els desenganys,
l’enyorament o l’esperança
i dir: tal dia farà un any.

Sentir el present sense miratges
viure el passat sense rancor,
pensar en futurs sense projectes
passar discretament per tot.

Poesia inèdita, 2019

1 comentari:

Josep Salvans Arola ha dit...

M'agrada molt.
Què ho fa? que quan la poesia a més a més rima esdevé més difícil de rebatre o qüestionar?

De totes maneres, si m'ho permet, i, en un altre sentit proposo de incentivar l'inconscient ("ser el que s'és i fer el que es pot") perquè produeixi somnis... com si (volguéssim que) tot fossi Riçomàtic de manera que com diuen G.Delleuze i F.Guattari que proposen Reisenstiehli Petitot (del "teorema del fuego! en psicoanàlisi)... el Teorema del fuego proposa que els soldats ¿necessiten del general per a obrir foc al uníson en el moment precís? i, el que esdevé -per mi- més interessant: els soldats rebutjarien fins i tot un comandament intermedi (en una organització proposada "acentrada") pel que té de:
.-jerarquia i de
.-centralitzada!

què li sembla?

Potser és que esteu "escamada" per dir al final que "passar discretament per tot" (no es podria ésser el que s'és lliurement... per pudor social que en dic jo per exemple quan vas a una exposició "per despit" o sorpresa o perquè tens una mitja horeta) o no havia jo comprès -fins que ho he escrit (també)- que la discreció no és per a amagar-se (com a la mili -de la mili sempre es diu... jo no l'he feta! vaig fer la Prestació Social Substitutòria durant 9 mesos (i m'ho van fer deixar) al mateix Ajuntament de Tona) doncs diuen de la mili que "s'hi ha de passar desapercebut" pel mig... com qui res o com tothom (fa)

Diu molt de la persona el vostre poema. El que no queda clar és que sigui cap consell sinó que és més "una cosa compartida" és a dir "comunament acceptada" i sabuda doncs... immanent i present el¡n la col·lectivitat
Gràcies!